קליעה בגינאה החדשה
שיטוטי ברחבי האינטרנט הובילו אותי להתחיל לקרוא על קליעה בפפואה ניו גיני, אז הייתי חייבת לשתף!
כמו בכל מקום בעולם, הקליעה באזור היא מסורת ארוכת שנים. מכיוון שבאזור יש שפע עצום של חומרי קליעה טריים לאורך כל השנה, הסלים בעבר היו נקלעים בצורה מהירה ורופפת ומוחלפים בתדירות גבוהה כאשר התבלו.
כיום בשל הביקוש המערבי, קליעת הסלים היא מוקפדת יותר. שיטת נפוצה ביותר היא שיטת ליפוף ייחודית. לרוב נמצא בשימוש צמח מטפס בשם Gleichnia שהגבעולים שלו משמשים כחומר המילוי והחלקים הפנימיים של הצמח משמשים ל"תפירת" הליבה יחד. הצמח צומח בפאתי היערות ונשרף בקלות, כך שהשימוש המקומי התכוף בצמח עוזר לשמור ולמנוע שרפות ביער. באופן מסורתי הצמח לא נצבע, משתמשים בענפים ללא עיבוד לקבלת צבע חום, ומקלפים את הענפים בעזרת מצ'טה לקבלת צבע לבן, הצבע השחור נוצר על ידי השרייה באדמת הנחל.
←- הדוגמא בסל נוצרת על ידי שילובי הענפים השונים ללא צביעה.
שיטת הקליעה הרווחת ביותר כיום נקראת "Buka-ware" השיטה ייחודית לאזור מסויים אך כיום נמצאת בשימוש רחב באזור. בתמונות אפשר לראות סלי בוקה או בשמם הנוסף סלי בוגונוויל על שם האזור בו נפוצה שיטת הקליעה.
ואיך אפשר לסיים בלי סרטון, אז למרות מאמצי לא הצלחתי למצוא הוראות של שיטת הקליעה סיפרתי עליה, אבל פה יש סרטון של שיטת קליעה אחרת של שתי וערב שתוכלו ליישם עם ענפי דקל שונים. תהנו.